Efter fødslen – Lige under overfladen 12

Science Fiction Cirklen udgiver igen i år en antologi med danske science fiction noveller. Jeg har gået og ventet på svar, om mine bidrag til ‘Lige under Overfladen 12’ kom med.

Succes! 😀

Min novelle ‘Timen’ er valgt som en ud af 30 noveller i år. Der var 86 indsendte forslag, og der er nogle rigtig dygtige forfattere med, efter min mening, så det er en kæmpe fornøjelse for mig, at det lykkedes igen. Titlen på antologien bliver i år ‘Efter fødslen – Lige under overfladen 12′ og den udkommer formentlig 1. september i forbindelse med Fantasticon.

Jeg sendte to forslag i år, men man kan kun få én novelle med i antologien. Jeg var godt klar over, at det sikkert var ‘Timen’, som kom i betragtning. Den handler om en mand, som på grusom vis torturerer en anden mand i en kælder. Offeret har bare ingen nerveforbindelser, som sender smerten videre, så hvorfor overhovedet gøre sig umage med at torturere efter alle kunstens regler? Min anden novelle ‘Otonauterne’ er en ret kort novelle, som twister den traditionelle historie om rumfart og forhåbentlig driller hjernen lidt hos læseren.

Da ‘Timen’ skal udgives og ‘Otonauterne’ har en chance for at komme på tryk i anden sammenhæng, så kan jeg ikke lægge dem til gennemlæsning her på siden. 🙂

De andre forfattere i analogien er:

A. Silvestri, Flemming R.P. Rasch, Helle Perrier, Nikolaj Johansen, Caner Doga Cansi,Lars Ahn, Anna Theresa Ebert Lauritsen, Flemming Johansen, Helene Toksværd, Viggo Madsen, Maria Frantzen Sanko, Anne-Marie Træholt, Michala Elk, Christian Holger Pedersen, Jesper Goll, Torben M. Husum, Trine V. Ipsen, Bjarke Schjødt Larsen, Jesper Rugård Jensen, Gudrun Østergaard, Sara Weisdorf, Luna D. Petersen, Malte Simon Christensen, Niklas Lillelund, Richard Ipsen, Johannes Lundstrøm, Kenneth Krabat, Søren Toft Høyner og Glen Stimøe.

Flere af forfatterne er gengangere (altså ikke levende døde, er jeg næsten sikker på), som har været dygtige nok til at være med mange år i træk. Jeg må se, om jeg også er i stand til at fortsætte og få tre på stribe til næste år, hvis redaktøren Carl-Eddy Skovgaard fortsætter det store arbejde med Lige under overfladen.

Min eneste ærgelse i forbindelse med konkurrencen i år er, at min gode kollega Thomas Nis Westergaard ikke fik sin fine science fiction novelle med, der spandt en fin historie sammen omkring dansk politik, miljøproblemerne i verden og en afgørende opdagelse i en alternativ fremtid.

Leave a Reply